Sukces Uczniów z Przeworska w Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym EKOGALA 2024

Sukces Uczniów z Przeworska w Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym EKOGALA 2024

Karolina Grabowiec i Kamil Chruszcz, uczniowie naszej szkoły, odnieśli sukces w międzynarodowym konkursie kulinarnym, który odbył się w ramach XVIII edycji Międzynarodowych Targów Produktów i Żywności Wysokiej Jakości EKOGALA. Wydarzenie miało miejsce w dniach 14–15 grudnia 2024 roku w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym Województwa Podkarpackiego – G2A Arena w Jasionce koło Rzeszowa, pod honorowym patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Pod opieką pani Ilony Sznajder-Jabłońskiej oraz pani Wiesławy Maciuła, Karolina i Kamil zaprezentowali swoje kulinarne talenty, wykorzystując ekologiczne i wysokiej jakości składniki. Ich dania zachwyciły jury nie tylko smakiem, ale również pomysłowością oraz estetyką podania, co przyniosło im zaszczytne wyróżnienia w rywalizacji.

Targi EKOGALA to jedno z najważniejszych wydarzeń promujących żywność wysokiej jakości, świadome odżywianie i produkty ekologiczne. Konkurs kulinarny, będący częścią targów, to prestiżowa okazja dla młodych talentów, by zmierzyć się z wyzwaniami i zaprezentować swoje umiejętności. Karolina i Kamil, reprezentując naszą szkołę, udowodnili, że z pasją i zaangażowaniem można osiągać sukcesy na arenie międzynarodowej.

Jesteśmy dumni z naszych uczniów oraz ich opiekunów, których praca i wsparcie odegrały kluczową rolę w przygotowaniach do tego wyjątkowego wydarzenia. Gratulujemy zdolnym Uczniom oraz życzymy im dalszych sukcesów w rozwijaniu kulinarnych pasji.

Źródło: ZSZ Przeworsk

Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
previous arrow
next arrow